Το pontos-news.gr σας προτείνει κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξιδο και λαχανικά. Δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμο κοτόπουλο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- 1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
- 4 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
- 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κύβους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ⅓ ποτηριού κρασιού μηλόξυδο
- 300 ml νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
- 100 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μετά τα μεταφέρουμε στη γάστρα (αν χρησιμοποιήσουμε ταψί θα πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο).
- Περιχύνουμε με το ξίδι και το νερό, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσουμε. Ψήνουμε για 30΄ στους 220°.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα ώσπου να γίνει απαλό μίγμα, και προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.
- Ψήνουμε για 30-40΄, ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr