16 Φεβρουάριος 2014, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:43

Πεντανόστιμο κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξιδο

  • Πεντανόστιμο κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξιδο

Το pontos-news.gr σας προτείνει κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξιδο και λαχανικά. Δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμο κοτόπουλο!

ΥΛΙΚΑ
  • ​1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
  • 4 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
  • 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κύβους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ⅓ ποτηριού κρασιού μηλόξυδο
  • 300 ml νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
  • 100 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μετά τα μεταφέρουμε στη γάστρα (αν χρησιμοποιήσουμε ταψί θα πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο).
  2. Περιχύνουμε με το ξίδι και το νερό, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσουμε. Ψήνουμε για 30΄ στους 220°.
  3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα ώσπου να γίνει απαλό μίγμα, και προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάμε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.
  4. Ψήνουμε για 30-40΄, ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά. 

Καλή σας όρεξη!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr