Η κρητική «κουκουβάγια» είναι ο γνωστός σε όλους μας ντάκος. Λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας του προτείνεται από τους περισσότερους διατροφολόγους στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κρίθινο παξιμάδι (ντάκος)
- 1 ντομάτα
- 1 κομμάτι φέτα
- 2-3 κουταλιές λάδι
- κάπαρη
- ελιές
- αλάτι
- κρεμμύδι
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βρέχουμε το παξιμάδι με νερό, ελαφρά για να μην διαλυθεί.
- Τρίβουμε την ντομάτα και τη φέτα και τις απλώνουμε πάνω στο παξιμάδι.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ρίγανη, την κάπαρη και τις ελιές (αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τις κόψουμε σε ροδέλες).
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr