- Βράζουμε το χταπόδι στο νερό με τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια, όποιου μεγέθους θέλουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το χταπόδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες.
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα σαλατικά (εκτός από το μαϊντανό), προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.
⇔
- Μπορούμε να βράσουμε το χταπόδι από την προηγουμένη να το μαρινάρουμε στη βινεγκρέτ. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο. Επίσης, μπορούμε να το βράσουμε, να το λαδώσουμε και να το βάλουμε σε λαδόκολλα μαζί με με τα αρωματικά. Το κλείνουμε καλά και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες.
- Αν θέλουμε, βάζουμε την κάπαρη σε νερό για 60΄ να ξαρμυρίσει.
Πηγή: Ένθετο Real taste & style, τ. 34