Το pontos-news.gr σάς προτείνει τη ρώσικη σαλάτα όπως την φτιάχνουν οι Πόντιες νοικοκυρές που έζησαν στη Ρωσία.
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 αυγά βρασμένα σφιχτά
- 2 καρότα
- 1 χούφτα αρακά κονσέρβα ή κατεψυγμένο
- 6 μικρά αγγουράκια στύπα (τουρσί)
- 2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα*
- παριζάκι ή ζαμπόν (όσο επιθυμείτε, κομμένο σε κύβους)
- αλάτι, πιπέρι
- άνηθο (προαιρετικά)
*Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγά σε 2 λεπτά. Δείτε πώς:
Συνταγή για μαγιονέζα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πήξουν και είναι έτοιμη. Τόσο απλά!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια και τα βράζουμε σε λίγο νερό, μαζί με τον αρακά (πρέπει να παραμείνουν τραγανά).
- Κόβουμε σε κυβάκια τα αυγά και τα αγγουράκια τουρσί.
- Βάζουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι γιατί θα έχει και η μαγιονέζα).
- Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr