Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι μια παραλλαγή τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική. Την είδαμε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαγειρεύω οικονομικά».
ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες πατάτες
- 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, μοσχαρίσια ή χοιρινά
- 200 γρ. καπνιστό τυρί
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- λίγη πάπρικα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα (κομμένα) και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
- Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Ψήνουμε στους 180° για 10' περίπου, ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.
Καλή σας όρεξη!