- Βάζουμε τα φασόλια να μουσκέψουν για 10 ώρες σε παγωμένο νερό.
- Ξεπλένουμε και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε μέσα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε να βράζει.
- Ξεχωριστά σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια να ανοίξουν με λίγο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Τα καθαρίζουμε, κρατάμε την ψίχα και το νερό.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, αφήνουμε να βράσει 5-6΄, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει ακόμα μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια, και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό από τα μύδια.
- Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα μύδια με το μαϊντανό.
⇔
Σερβίρεται αρκετά ζεστή.
- Πηγή: botrini.gr.