Το pontos-news.gr σάς προτείνει κολοκυθόπιτα Μυτιλήνης χωρίς φύλλο.
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό κολοκυθάκια φρέσκα, τριμμένα στον τρίφτη, ή κολοκύθα κίτρινη
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 2 αυγά
- 500 γρ. φέτα, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και κασέρι τριμμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα τυριά, και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετή φρυγανιά τριμμένη. Ρίχνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.
- Ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω και να κάνει κρούστα από πάνω.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr