Οι μελιτζάνες τουρσί είναι από τα αγαπημένα εδέσματα των Ποντίων και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγάλο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο οι νοικοκυρές στον Πόντο διατηρούσαν τα λαχανικά του καλοκαιριού και το χειμώνα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα τριμμένα
- 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 λίτρο ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό να ζεματιστούν – όχι να βράσουν.
- Στη συνέχεια τις αφήνουμε σε σουρωτήρι σκεπασμένες με βαρύ αντικείμενο για να στραγγίσουν καλά.
- Τρίβουμε το λάχανο στον τρίφτη, το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά του.
- Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μίγμα.
- Βάζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα δοχείο ή σε βαζάκια, και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και το ξίδι και κλείνουμε καλά το σκεύος.
⇔
Η γέμιση της μελιτζάνας μπορεί να καταναλωθεί σκέτη σαν ποντιακή λαχανοσαλάτα, με λίγο ξίδι και λάδι.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr