Όταν τα φασολάκια ψήνονται στο φούρνο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στην κατσαρόλα. Η γεύση τους θα σας καταπλήξει.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά
- 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- τοματοχυμό
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασολάκια στο ταψί και σκορπίζουμε από πάνω όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, την ντομάτα και τον τοματοχυμό.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και νερό, και ψήνουμε στους 200° για 60-90΄ περίπου, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
- Ανακατεύουμε κατά διαστήματα προσεκτικά για να μη λιώσουν, και προς το τέλος του ψησίματος φροντίζουμε να τα αφήσουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
⇔
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και θα πάρετε συγχαρητήρια από όσους τα δοκιμάσουν. Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό μοσχάρι ή κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!