9 Απρίλιος 2013, 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Αύγουστος 2020, 17:21

Φασολάκια στο φούρνο

  • Φασολάκια στο φούρνο
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Όταν τα φασολάκια ψήνονται στο φούρνο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στην κατσαρόλα. Η γεύση τους θα σας καταπλήξει.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά
  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • τοματοχυμό
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τα φασολάκια στο ταψί και σκορπίζουμε από πάνω όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, την ντομάτα και τον τοματοχυμό.
  2. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών και νερό, και ψήνουμε στους 200° για 60-90΄ περίπου, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
  3. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα προσεκτικά για να μη λιώσουν, και προς το τέλος του ψησίματος φροντίζουμε να τα αφήσουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και θα πάρετε συγχαρητήρια από όσους τα δοκιμάσουν. Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Καλή επιτυχία!