19 Ιανουάριος 2013, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2014, 11:33

Ποντιακή λαχανοσαλάτα

  • Ποντιακή λαχανοσαλάτα

Η ποντιακή λαχανοσαλάτα ξεχωρίζει από την γεύση που της δίνει η προσθήκη του σέλινου και του ξιδιού. Συνοδεύει κρεατικά και ψάρια.

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2 κ.σ. ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και τρίβουμε να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά.
  2. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και ρίχνουμε το λαδόξιδο αφού πρώτα το έχουμε χτυπήσει σε βαζάκι.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργού link.