29 Σεπτέμβριος 2014, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Ιαπωνία: Πάνω από οι 30 νεκροί ορειβάτες από την έκρηξη ηφαιστείου

  • Ιαπωνία: Πάνω από οι 30 νεκροί ορειβάτες από την έκρηξη ηφαιστείου

Τα σωστικά συνεργεία τους εντόπισαν σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής» ανακοπής στις πλαγιές του ηφαιστείου Οντάκε, στην κεντρική Ιαπωνίας, το οποίο εκρήγνυται αιφνιδιαστικά από χθες, ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. 

Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνο και Γκίφου, 200 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο. 

Οι διασώστες κάνουν λόγο για 31 πρόσωπα που υπέστησαν «καρδιοαναπνευστική ανακοπή» με αποτέλεσμα κανένα από αυτά να μην παρουσιάζει πλέον κάποιο σημείο ζωής. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά από τις ιαπωνικές αρχές μέχρις ότου ο θάνατος των θυμάτων να επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο τεσσάρων εξ αυτών, όλοι τους άνδρες.   

Οι εκρήξεις είχαν ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ χθες οι εκρήξεις εντάθηκαν και πυκνός καπνός υψώθηκε 10 χιλιόμετρα πάνω από το βουνό, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Η υπηρεσία προέβλεψε επίσης ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα θα εξακολουθήσει να είναι έντονη και είναι πιθανό να σημειωθούν περαιτέρω εκρήξεις, ενώ προειδοποίησε για την εκτόξευση συντριμμιών και στάχτης σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Οντάκε.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr