24 Σεπτέμβριος 2014, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Μομφές κατά Ομπάμα γιατί χαιρέτησε… απρεπώς πεζοναύτη

  • Μομφές κατά Ομπάμα γιατί χαιρέτησε… απρεπώς πεζοναύτη

Για όλα φταίει ο καφές…

Εδώ ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζαμε στο γεωπολιτικό χάρτη και στις ΗΠΑ ασχολούνται με μια κούπα καφέ! Και συγκεκριμένα τη λευκή κούπα του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπέπεσε σε ένα «τραγικό» λάθος, χαιρέτησε έναν πεζοναύτη με το χέρι που κρατούσε την κούπα του καφέ του, προκαλώντας την ενόχληση πρώην και νυν πεζοναυτών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λευκός Οίκος ανάρτησε ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο, ο Αμερικανός πρόεδρος τη στιγμή που κατεβαίνει από το ελικόπτερο Air Force One χαιρετά έναν πεζοναύτη σηκώνοντας το χέρι με το οποίο κρατάει τον καφέ του.

«Ο χαιρετισμός του προέδρου Ομπάμα ήταν υπερβολικά ασεβής προς τους πεζοναύτες. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» έγραψε κάποιος στο Twitter, «Ασέβεια στον απόλυτο βαθμό» πρόσθεσε ένας άλλος.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός αποτελεί παράδοση για τους προέδρους όταν συναντούν τους πεζοναύτες που στέκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας του ελικοπτέρου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που  φωτογραφήθηκε χαιρετώντας περίεργα. Σύμφωνα με το CNN, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε προσπαθήσει να χαιρετίσει στρατιωτικά ενώ κρατούσε τον σκύλο του το 2011.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr