23 Σεπτέμβριος 2014, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία (βίντεο)

  • Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία (βίντεο)

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες τζιχαντιστές.

Το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα, βομβαρδίζουν από τα ξημερώματα οι αμερικανικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στη Συρία, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καταφέρουν σφοδρά πλήγματα στους τζιχαντιστές.

 

Μέχρι πριν από λίγο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδιδε ότι έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές όχι μόνο στη Ράκα αλλά και το Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου βρίσκεται η «καρδιά» του Ισλαμικού Κράτους. Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, που στόχο έχουν την τροφοδοσία της οργάνωσης με όπλα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 20 τζιχαντιστές ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Οι αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν και κατά των θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπιού. 


Το έκτακτο δελτίο του CNN όπου επιβεβαιώνεται η έναρξη των βομβαρδισμών

Την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, που συντονίζονται από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, γνώριζε η Συρία   σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. «Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ότι πρόκειται να πλήξουν την τρομοκρατική οργάνωση ISIS στη Ράκα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δαμασκού.

Πληροφορίες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως μεγάλος αριθμός πυραύλων τύπου Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, που επιχειρούν με τη συνεργασία δυνάμεων από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Οι αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος γίνονται λίγες ώρες πριν από την μετάβαση του Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει να συσπειρώσει περισσότερα έθνη στη συμμαχία που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τους τζιχαντιστές. 


Ερασιτεχνικό βίντεο που καταγράφει τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Προς το παρόν η Βρετανία και η Τουρκία δεν συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Συρία.

* κεντρική φωτογραφία: Εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Winston S. Churchill (DDG 81) 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Άρχισαν οι βομβαρδισμοί θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία