21 Σεπτέμβριος 2014, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Στα Τίρανα ο Πάπας Φραγκίσκος

  • Στα Τίρανα ο Πάπας Φραγκίσκος

Πέρασαν 21 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη Ποντίφικα στην Αλβανία. 

Ένα κύπελλο με χώμα από την Αλβανία ήταν το δώρο που πήρε ο Πάπας Φραγκίσκος από τον πρωθυπουργό της χώρας που τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Μαρία Τερέζα των Τιράνων.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας έφτασε στις 10 το πρωί με ένα αεροσκάφος της Alitalia και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κίνδυνο επίθεσης από τζιχαντιστές. 

Λιγότερες από 24 ώρες θα διαρκέσει η παπική επίσκεψη στα Τίρανα. Εκτός από τη λειτουργία που πραγματοποίησε σε κεντρική πλατεία της αλβανικής πρωτεύουσας θα συναντηθεί με τους Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες και θα επισκεφθεί ένα κοινωνικό κέντρο με ορφανά και άτομα με αναπηρίες. 

«Κανείς να μην σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει το Θεό ασπίδα όταν σχεδιάζει και εκτελεί πράξεις βίας και περιφρόνησης. Κανείς να μην χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη θρησκεία για να πραγματοποιεί τις ενέργειές του που είναι αντίθετες με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του», ήταν το μήνυμά του ενώπιον της αλβανικής ηγεσίας.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη ενός Πάπα στην Αλβανία, ύστερα από αυτήν του Πάπα Ιωάννη Παύλου στις 23 Απριλίου 1993, λίγο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία: EPA)