20 Σεπτέμβριος 2014, 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Εισβολέας αναστατώνει τον Λευκό Οίκο (βίντεο)

  • Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το τέλος της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 3

Αναβρασμός στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που ψάχνουν να βρουν εάν υπάρχουν κενά ασφαλείας στην κατοικία του Ομπάμα.

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στον Λευκό Οίκο, όταν ένας άγνωστος άνδρας πήδηξε πάνω από το φράχτη και τρέχοντας κατάφερε να φθάσει μέχρι τις μπροστινές πόρτες του προεδρικού μεγάρου, λίγο πριν να συλληφθεί από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Ομάρ Τζ. Γκονζάλες, 42χρονος λευκός από το Τέξας, πέρασε στο εσωτερικό του περιβόλου στις 19.20 τοπική ώρα. Αγνοώντας τις εντολές να σταματήσει, συνέχισε να τρέχει και έφθασε μέχρι τη Νορθ Πόρτικο, μία από τις κύριες εισόδους του Λευκού Οίκου.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που σημαίνει συναγερμός στο προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ για κάτι τέτοιο, το ότι ο 42χρονος κατάφερε να προχωρήσει τόσο πολύ έχει θορυβήσει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

«Η Μυστική Υπηρεσία θα επανεξετάσει την αντίδραση για να διασφαλίσει ότι ακολουθήθηκε το σωστό πρωτόκολλο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Εντ Ντόνοβαν, υπογραμμίζοντας πως η προσέγγιση του Γκονζάλες τόσο κοντά στις πόρτες «δεν είναι αποδεκτό για μας και θα εξετασθεί επισταμένα».

Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι ο εισβολέας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσιγκτον καθώς «παραπονέθηκε για πόνο στο στήθος».

Τη στιγμή που άρχισε να εξελίσσεται το περιστατικό  ένοπλοι πράκτορες  έσπευσαν στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου και διέταξαν τους δημοσιογράφους και τα μέλη του προσωπικού να την εγκαταλείψουν. Παρόλα αυτά στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν τον εισβολέα την ώρα που τρέχει στον κήπο του κατοικίας του Αμερικανού προέδρου. Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ και οι κόρες τους δεν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του περιστατικού, αλλά είχαν ήδη μεταβεί χωριστά στην προεδρική εξοχική κατοικία Καμπ Ντέιβιντ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN