19 Σεπτέμβριος 2014, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Πάρκο Θεσσαλονίκης στο Δυρράχιο

  • Πάρκο Θεσσαλονίκης στο Δυρράχιο

Και ο Γιάννης Μπουτάρης επίτιμος δημότης.  

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο εγκαινιάζεται στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη η πλατεία Δυρραχίου. Η κίνηση είναι συμβολική αφενός μεν γιατί πρόκειται για ένα σημείο όπου από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 εκεί συγκεντρώνονται οι οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία και αφετέρου γιατί Θεσσαλονίκη και Δυρράχιο είναι αδελφοποιημένες πόλεις ήδη από τον Απρίλιο του 2012.  

Τώρα ήρθε η σειρά του Δυρραχίου να αποκτήσει το αντίστοιχο πάρκο με την ονομασία «Θεσσαλονίκη» σε ένα από τα πιο κεντρικά του σημεία. Τα εγκαίνια θα κάνουν από κοινού ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης, και ο δήμαρχος Δυρραχίου Βανγιούς Ντάκο.     

Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην Αλβανία από την Κυριακή έως και την Τρίτη. Τίρανα και Δυρράχιο θα είναι οι δυο σταθμοί της επίσημης επίσκεψής του ενώ στην ατζέντα του υπάρχουν συναντήσεις εθιμοτυπικές αλλά και ουσίας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Επίσης θα έχει εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της αλβανικής Βουλής, τον δήμαρχο Τιράνων και τον δήμαρχο Κορυτσάς.

*Κεντρική φωτογραφία: οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Δυρραχίου στα εγκαίνια του πάρκου στη Θεσσαλονίκη

Γραφείο Θεσσαλονίκης pontos-news.gr