18 Σεπτέμβριος 2014, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Πώς έγινε ο Χοντρός, από το απολαυστικό δίδυμο Χοντρός και Λιγνός (φωτο – βίντεο)

  • Πώς έγινε ο Χοντρός, από το απολαυστικό δίδυμο Χοντρός και Λιγνός (φωτο – βίντεο)

Αγνώριστος είχε γίνει ο Χάρντι – Χοντρός, λίγο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. 

Χοντρός & Λιγνός! Όποιος είχε την τύχη να απολαύσει το κινηματογραφικό δίδυμο στις ταινίες βωβού κινηματογράφου σίγουρα θυμάται τον Όλιβερ Χάρντι, τον χοντρό με το αγαθό πρόσωπο και τον Σταν Λόρεν, τον αδύνατο και κοντούλη φίλο του. 

Οι αστείες περιπέτειες τους έχουν γράψει ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο και για αυτό παρόλο που έχουν περάσει χρόνια από το θάνατό τους οτιδήποτε τους αφορά προσελκύει το ενδιαφέρον. 

Όπως και οι τελευταίες φωτογραφίες που έβγαλαν καθώς ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στον κινηματογράφο, τον Φεβρουάριο του 1956, όπου φαίνεται πως ο Χοντρός είχε χάσει τουλάχιστον 45 κιλά. Δυστυχώς αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα καρδιάς και έτσι τα σχέδια τους για επιστροφή ματαιώθηκαν. Ο ταλαντούχος κωμικός μετά από εγκεφαλικό έχασε μερικώς την ικανότητα κίνησης και ομιλίας. Πέθανε τον Αύγουστο του 1957 εξαντλημένος και έχοντας χάσει συνολικά 63 κιλά.

Όσο ο Χάρντι ήταν ανίκανος να μιλήσει, ο Λόρεν τον επισκεπτόταν συνέχεια και οι δυο τους επικοινωνούσαν μόνο με κινήσεις και γκριμάτσες, γεγονός που τους έκανε να ξεκαρδίζονται και να συγκινούνται. Όταν ο Σταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του δήλωσε «Είμαι σοκαρισμένος. Ήταν σαν αδελφός μου. Έτσι τελειώνει η ιστορία του Χοντρού και του Λιγνού».

Στο μεταξύ χθες βγήκε σε δημοπρασία επιστολή τού Σταν προς τη συμμαθήτρια του Μάργκαρετ Μίλερ, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον καλύτερο φίλο του κωμικού. Βρετανός ιδιώτης την αγόρασε έναντι 1.600 ευρώ, αν και δεν αναμενόταν η τιμή τους να ξεπεράσει τα 800 ευρώ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το BBC