16 Σεπτέμβριος 2014, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Κορίτσι του Πούτιν, βουλευτής και τώρα μιντιάρχης η Καμπάεβα

  • Κορίτσι του Πούτιν, βουλευτής και τώρα μιντιάρχης η Καμπάεβα

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής στην Αθήνα το 2004, παραιτήθηκε από βουλευτής για να ασχοληθεί με τα μέσα ενημέρωσης.

Στα χέρια της όμορφης Αλίνας Καμπάεβα πέρασε η διεύθυνση του πανίσχυρου ρωσικού ομίλου φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης National Media Group (NMG).

Εκπρόσωπος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης και κατά τις φήμες αγαπημένη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, παραιτήθηκε από το βουλευτικό της αξίωμα για να αναλάβει τη διεύθυνση του NMG.  Η 31χρονη Αλίνα διηύθυνε ήδη από το 2008 το συμβούλιο εποπτείας του ομίλου που ιδρύθηκε από τον Γιούρι Κοβαλτσόφ, άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Πούτιν.

Ο πανίσχυρος όμιλος περιλαμβάνει τα δίκτυα REN-TV και Piaty Kanal, τις εφημερίδες Izvestia και Tvoi Den, το ραδιοφωνικό σταθμό Rousskaia Sloujba Novostei και ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Pervy Kanal και του στούντιο Art Pictures, που διευθύνεται από τον σκηνοθέτη Φίοντορ Μπονταρτσούκ.

Το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει πολλές φορές ότι η πρώην βουλευτής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία έχει σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, ωστόσο κατά περιόδους κυκλοφορούν δημοσιεύματα που τους θέλουν να έχουν ήδη παντρευτεί και να έχουν αποκτήσει ένα ή δύο παιδιά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr