10 Σεπτέμβριος 2014, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Υπουργός, τρία χρόνια τώρα δεν πλήρωνε φόρους

  • Υπουργός, τρία χρόνια τώρα δεν πλήρωνε φόρους

Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση και το κόμμα του.

Νομίζαμε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που επιβάλλουν φόρους αλλά φοροδιαφεύγουν, συντάσσουν νόμους που καταπατούν, δεν συγχωρούν τους παραβάτες ενώ είναι οι πρώτοι που παρανομούν και βεβαίως έχουν έτοιμες τις πιο αστείες  δικαιολογίες που μπορεί να σκεφθεί κανείς για να εξηγήσουν τα αδικαιολόγητα. Κι όμως το είδος ευδοκιμεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τελευταία, μάλιστα, έκανε την επανεμφάνιση του στη Γαλλία, όπου υφυπουργός για τρία χρόνια δεν πλήρωνε φόρους!

Ο… υψηλός παραβάτης είναι ο υφυπουργός Εμπορίου Τομά Τεβενού, που υποχρεώθηκε σε παραίτηση την περασμένη εβδομάδα, μόλις εννέα μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη γαλλική κυβέρνηση. Ο Τεβενού που δεν αποπέμφθηκε μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αρνήθηκε ότι εξαπατούσε σκόπιμα το δημόσιο και απέδωσε την «παράλειψή» του σε ψυχολογικούς λόγους.

Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδας Le Canard Enchaîne, αφού διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε, ομολόγησε πως δεν ήταν συνεπής ούτε με το νοίκι για το διαμέρισμά του στο Παρίσι κι αυτό επειδή πάσχει από ένα σύνδρομο, την «γραφειοκρατικοφοβία».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο 40χρονος Τεβενού δεν κατάφερε να πείσει τους Γάλλους για την ειλικρίνεια του, ενώ πολλοί κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με διόλου κολακευτικά σχόλια για το άτομό του.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Τεβενού, στο πρόσφατο παρελθόν, είχε κατηγορήσει έναν επίσης πρώην συνάδελφό του και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Ζερόμ Καϊζάκ επειδή δεν είχε δηλώσει χρήματα που είχε σε μυστικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Le Canard Enchaîne