10 Σεπτέμβριος 2014, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Γερμανία (φωτο-βίντεο)

  • Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Γερμανία (φωτο-βίντεο)

Τοξικά σύννεφα καπνού απείλησαν τη ζωή των κατοίκων.

Έντρομοι πετάχτηκαν οι κάτοικοι του Ριτερχούντε από τα σπίτια τους χθες το βράδυ όταν ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή, βόρεια της Βρέμης, στη βορειοδυτική Γερμανία. Εργοστάσιο διαχείρισης χημικών αποβλήτων είχε παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τοξικά σύννεφα καπνού μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν ασφυκτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή. 


Τη νύχτα-μέρα έκαναν οι φλόγες το Ριτερχούντε

Επιτόπου έφθασαν 300 πυροσβέστες για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να ψάξουν για παγιδευμένους ανθρώπους στα ερείπια του εργοστασίου που ανήκει στην Organo Fluid. Οι πυροσβέστες βρήκαν λιπόθυμο έναν άνδρα ο οποίος έφερε σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild ενδεχομένως να υπάρχει κι ένας αγνοούμενος.


Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

Παράλληλα με τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν, 60 αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Μάλιστα τους ζήτησαν να μείνουν στα σπίτια τους, ασφαλίζοντας πόρτες και παράθυρα αλλά και να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να τα εκκενώσουν εάν τα σύννεφα καπνού γίνουν περαιτέρω τοξικά.


Η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, σήμερα τα ξημερώματα

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το Guardian