9 Σεπτέμβριος 2014, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Ισλαμικό Κράτος: Αγόρασαν τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν

  • Ισλαμικό Κράτος: Αγόρασαν τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν

Τον πούλησαν Σύριοι αντάρτες σαν να ήταν εμπόρευμα!

Δεκάδες χιλιάδες δολάρια άξιζε ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Στίβεν Σότλοφ και για αυτό «μετριοπαθείς αντάρτες» τον πούλησαν στον Ισλαμικό Στρατό, σύμφωνα με καταγγελία της οικογένειας του.

Ο εκπρόσωπος των Σότλοφ, Μπαράκ Μπάρφι, επικαλούμενος δημοσιογράφο του CNN είπε ότι ο 31χρονος ρεπόρτερ ήταν στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Για αυτό όταν Σύριος αντάρτης που μάχεται κατά της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία, τους ενημέρωσε ότι είχε περάσει τα συριακά σύνορα «έστησαν ψεύτικο σημείο ελέγχου με πολύ κόσμο. Ο Στιβ και όσοι βρίσκονταν μαζί του δεν είχαν τρόπο διαφυγής».

Εξάλλου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Σότλοφ, το όνομα του Αμερικανού δημοσιογράφου βρισκόταν σε λίστα με υπόπτους για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην περιοχή. «Ωστόσο, η πληροφορία ήταν ψευδής. Πιστεύουμε μάλιστα, πως τον πούλησαν στο Ισλαμικό Κράτος έναντι 25.000-50.000 δολαρίων».

Εντύπωση έχει προκαλέσει το ό,τι ο Μπαράκ Μπάρφι μίλησε για «παγωμένες σχέσεις» μεταξύ αμερικανικής κυβέρνησης και της οικογένειας του Σότλοφ, αλλά δεν έμεινε εκεί. «Γνωρίζουμε πως ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται σε ένα ευρύτερο παιχνίδι γραφειοκρατίας και ο Τζιμ (Φόλεϊ) και ο Στιβ είναι πιόνια σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που είναι άδικο και αν συνεχίσουν οι διαρροές η οικογένεια Σότλοφ θα αναγκαστεί να μιλήσει» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των Σότλοφ, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης: Αποκεφαλισμός και δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου (βίντεο)