7 Σεπτέμβριος 2014, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Τουρκία: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

  • Τουρκία: Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Βγήκαν στους δρόμους μετά το θάνατο 10 εργατών από πτώση ανελκυστήρα στην Πόλη. Διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Με δακρυγόνα, αντλίες νερού και συλλήψεις αντιμετώπισε η αστυνομία διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το θάνατο δέκα εργατών, χθες, από πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή κτίριο στο εμπορικό κέντρο Τορουνλάρ, στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν πρόκειται για ατύχημα, δεν αποτελεί κακοτυχία, είναι δολοφονία» φώναζε το πλήθος διαμαρτυρόμενο για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον κατασκευαστικό τομέα και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια στην Τουρκία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για τα αίτια της πτώσης του ανελκυστήρα στο εμπορικό κέντρο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανελκυστήρας παρουσίασε βλάβη πριν από 15 ημέρες και οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο περίμεναν τα κονδύλια για την επισκευή του.

Το ατύχημα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η διαδήλωση οργανώθηκε όταν έγινε γνωστό πως η τουρκική αστυνομία άφησε ελεύθερα τα δέκα άτομα που είχαν συλληφθεί χθες, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του εργοταξίου. 

Η τουρκική αντιπολίτευση ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην εργασία με τον ηγέτη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να χαρακτηρίζει τα εργατικά ατυχήματα «εργατικές δολοφονίες». 

Η αποψινή είναι η πρώτη αναμέτρηση διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ