4 Σεπτέμβριος 2014, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Σκηνές Αποκάλυψης δημιουργεί το ηφαίστειο της Ισλανδίας (φωτο-βίντεο)

  • Σκηνές Αποκάλυψης δημιουργεί το ηφαίστειο της Ισλανδίας (φωτο-βίντεο)

Τα κύματα λάβας και οι πυκνοί καπνοί θυμίζουν στους θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών το «φανταστικό» ηφαίστειο Mount Doom.  

Μπορεί ο συναγερμός για τις αεροπορικές εταιρείες να είναι  στο «πορτοκαλί» αφού η τέφρα πάνω από την Ισλανδία βρίσκεται ακόμα κάτω από τα επίπεδα στα οποία οι πτήσεις ματαιώνονται, στο έδαφος όμως τα πράγματα θυμίζουν σκηνές Αποκάλυψης ή σκηνές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Το ηφαίστειο με το όνομα Μπαρνταρμπούνγκα θεωρείται ως το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ισλανδίας, καλύπτεται στην κορυφή με πάγους και από τις 16 Αυγούστου ξεκίνησε να… βρυχάται! Κύματα λάβας που φτάνουν ακόμα και τα 50 μέτρα αλλά και η τέφρα δημιουργούν ένα μοναδικό φωτογραφικά σκηνικό. 

Οι πιο τολμηροί νοικιάζουν μικρά αεροσκάφη και πετούν σχεδόν πάνω από το ηφαίστειο. 

Αν και κοντά στο Μπαρνταρμπούνγκα δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές εν τούτοις η σεισμική δραστηριότητα ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν τους δρόμους στο νότο και να διώξουν τους τουρίστες από την περιοχή. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΤΙΜΕ, Russia Today (φωτογραφίες: Ragnar Sigurdsson, βίντεο: Russia Today).