3 Σεπτέμβριος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

«Πήρα χάπια όταν έμαθα ότι ο Φρανσουά είχε ερωμένη» λέει η πρώην του Ολάντ

  • «Πήρα χάπια όταν έμαθα ότι ο Φρανσουά είχε ερωμένη» λέει η πρώην του Ολάντ

Ευτυχώς για τον Γάλλο πρόεδρο, η Βαλερί Τριερβελέρ δεν αποκαλύπτει κρατικά μυστικά. Μόνο τα ερωτικά…

Απατημένη μεν, ευγνώμων δε εμφανίζεται η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, στο βιβλίο της που κυκλοφορεί σήμερα και περιέχει άγνωστες πτυχές της θυελλώδους σχέσης της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Σε αποσπάσματα του βιβλίου της Merci pour ce moment (Ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή), που προδημοσίευσε το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match, η Τριερβελέρ μιλάει για τα μαγικά χρόνια που έζησε δίπλα στον Ολάντ αλλά και για το πόσο «ισοπεδωμένη» ένιωσε όταν η σχέση τους έφθασε στο τέλος.

«Η είδηση “Ζουλί Γκαγέ” είναι ο πρώτος τίτλος των πρωινών εκπομπών. Καταρρέω, δεν μπορώ να το ακούσω, τρέχω στο μπάνιο. Παίρνω τη μικρή πλαστική σακούλα που περιέχει υπνωτικά [...]. Ο Φρανσουά με έχει ακολουθήσει. Προσπαθεί να μου αποσπάσει τη σακούλα. Τρέχω στο δωμάτιο. Αρπάζει τη σακούλα, η οποία σκίζεται. Χάπια σκορπίζονται πάνω στο κρεβάτι και το πάτωμα. Καταφέρνω να μαζέψω μερικά. Καταπίνω όσα μπορώ. Θέλω να κοιμηθώ. Δεν θέλω να ζήσω τις ώρες που θα έρθουν. Αισθάνομαι την καταιγίδα που θα με χτυπήσει και δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ. Θέλω να φύγω. Χάνω τις αισθήσεις μου», γράφει η Τριερβελέρ, σύμφωνα με το απόσπασμα που δημοσιεύεται στο Paris Match.

Το περιοδικό, με το οποίο συνεργάζεται η δημοσιογράφος, φιλοξενεί ακόμα τρία αποσπάσματα. Στο ένα, η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας αφηγείται τις πρώτες αντιδράσεις του μελλοντικού αρχηγού του κράτους όταν πληροφορήθηκε, το 2011, τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του σοσιαλιστή αντιπάλου του, του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη ζήλεια της Μισέλ Ομπάμα για τον Αμερικανό πρόεδρο. «Χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική ζηλιάρα» γράφει η Τριερβελέρ, αναφερόμενη στη φήμη που ήθελε τη Μισέλ να είναι έξαλλη με τον Μπαράκ Ομπάμα επειδή φωτογραφήθηκε «κάπως περίεργα» με την όμορφη πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνιγκ Σμιτ, στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος δεν ξεχνάει να αναφερθεί και σε ένα επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όταν ακόμα ήταν στις αρχές της σχέσης της με τον Ολάντ. Η νυν υπουργός Οικολογίας, γράφει η Τριερβελέρ, είχε εισβάλει σε ένα εστιατόριο πιάνοντάς τους σχεδόν στα πράσα.

«Όσον αφορά τα κρατικά απόρρητα, [ο Φρανσουά Ολάντ] μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η Βαλερί μιλάει για έρωτες, για ρήξεις και για πάθη» υπογραμμίζει η δημοσιογράφος του Paris Match, Κατρίν Σβάαμπ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το Paris Match