1 Σεπτέμβριος 2014, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Το ισλανδικό ηφαίστειο που βρυχάται δίνει εντυπωσιακά πλάνα! (βίντεο)

  • Το ισλανδικό ηφαίστειο που βρυχάται δίνει εντυπωσιακά πλάνα! (βίντεο)

Πάνω από 250 σεισμοί έχουν καταγραφεί σήμερα. «Ταχυκαρδίες» στις αεροπορικές εταιρείες που βρίσκονται σε συναγερμό εξαιτίας της τέφρας.  

Άλλο ένα ισλανδικό ηφαίστειο με δύσκολο όνομα προκαλεί ανησυχία στις αεροπορικές εταιρίες και όχι μόνο. Μετά το Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ που το 2010 προκάλεσε μπλακάουτ στις αερομεταφορές, αυτήν τη φορά οι εκρήξεις στο Μπαρνταρμπούνγκα προκαλούν την ανησυχία. 

Την Κυριακή οι αρχές της Ισλανδίας μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού για την πολιτική αεροπορία από κόκκινο σε πορτοκαλί. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά MME, η ορατότητα είχε βελτιωθεί έπειτα από μια έκρηξη στο Χόλουραουν, μια τοποθεσία από όπου εκλύεται λάβα, βόρεια του παγετώνα Βάτναγιοκουλ. Η περιοχή αυτή ανήκει στο σύστημα του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα.

Μόνο σήμερα οι σεισμογράφοι κατέγραψαν πάνω από 250 σεισμούς, ενώ οι ηφαιστειολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο. Μάλιστα ο Ρομπ Γκριν από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα της λάβας. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, earthquake-report.com (φωτογραφίες: Servicio Nacional de Sismología y Vulcanología)