1 Σεπτέμβριος 2014, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης

  • Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης

Ο Σπύρος Λάτσης είναι ένας από αυτούς.

Την ώρα που οι φτωχοί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε όλο τον πλανήτη, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όχι μόνο η κρίση δεν φαίνεται να τους αγγίζει, αλλά εν μέσω αυτής της οικονομικής λαίλαπας έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν το χαρτοφυλάκιό τους και να διατηρηθούν στην οικονομική ελίτ του πλανήτη. 

Πρόσφατη έρευνα των ειδησεογραφικών κοινωνικών δικτύων Reddit και Frivilligt, που έγινε με αφορμή ότι οι κροίσοι στον πλανήτη αποτελούν μόλις το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού αλλά ελέγχουν πάνω από το 41% του πλούτου, εστίασε στην Ευρώπη. Ανάμεσα στους 52 πλουσιότερους Ευρωπαίους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν δημιουργήσει τις περιουσίες τους στον τομέα της λιανικής πώλησης, βρίσκεται  και ο Σπύρος Λάτσης, ο πρόεδρος του EFG Group, που κατά τα ειδησεογραφικά κοινωνικά δίκτυα είναι ο πλουσιότερος Έλληνας με περιουσία που ξεπερνά τα 2,8 δις δολάρια.

Στην κορυφή βρίσκεται ο ιδρυτής της εταιρίας Zara, Αμάντσιο Ορτέγκα με περιουσία 62 δις δολάρια  (Ισπανία), ακολουθεί η Λιλιάν Μπετανκούρ της L’Oreal με 37 δις δολάρια (Γαλλία) και ο ιδιοκτήτης της H&M Στέφαν Πέρσον με περιουσιακά στοιχεία ύψους 32 δις δολάρια. Στην 4η και 5η θέση είναι ο Μισέλ Φερέρο της Nutella, με 27 δις δολάρια (Ιταλία) και ο Ντίτερ Σβαρτζ των Lidl με 21,1 δις δολάρια (Γερμανία).

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το Reddit και το Frivilligt