30 Αύγουστος 2014, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν το 5χρονο αγόρι τους από νοσοκομείο

  • Μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν το 5χρονο αγόρι τους από νοσοκομείο

Συναγερμός από την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του μικρού, του οποίου κινδυνεύει σοβαρά η ζωή. Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το παιδί μπορεί να είναι στην Ισπανία.

Μετά από αίτημα των βρετανικών αρχών, διεθνής συναγερμός σήμανε από την Ιντερπόλ σε 190 χώρες για να βρεθεί ο 5χρονος Άσια που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και κινδυνεύει να πεθάνει αν δεν λάβει τη θεραπεία του μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο Μπρετ Κινγκ, 51 ετών, και η Ναγκεμέχ Κινγκ, 45 ετών, Μάρτυρες του Ιεχωβά, απήγαγαν τον γιο τους Άσια από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον αργά το βράδυ της Πέμπτης. Αργότερα η οικογένεια με τα έξι αδέλφια του Άσια επιβιβάστηκε σε ένα φέρι με προορισμό τη Γαλλία.

Το BBC μετέδωσε πριν από λίγο ότι το παιδί με την οικογένειά του μπορεί να έχουν καταφύγει στην Μαρμπέγια, περιοχή της Ισπανίας στην οποία διατηρούν επαφές οι γονείς. Η βρετανική αστυνομία λέει ότι πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου και καλεί όλον τον κόσμο να επαγρυπνεί.

Η ζωή του παιδιού, που βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει, εξαρτάται από έναν γαστρικό καθετήρα μέσω του οποίου λαμβάνει «την κατάλληλη ιατρική θεραπεία», η μπαταρία του οποίου όμως «θα αδειάσει μέσα στην ημέρα», πρόσθεσε ο Σεντ. Δεν είναι σαφές αν οι γονείς του παιδιού έχουν έξτρα μπαταρία.

Το νοσοκομείο διευκρίνισε ότι το παιδί έλαβε άδεια να βγει από το δωμάτιό του υπό την εποπτεία των γονιών του. Το προσωπικό, που ανησύχησε από τη μακρά απουσία του, τελικά σήμανε συναγερμό.

Το βρετανικό γραφείο ενημέρωσης του κοινού για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά επιβεβαίωσε ότι οι γονείς του Σεντ ανήκουν στην κοινότητά τους.
«Δεν γνωρίζουμε [...] τους λόγους που οδήγησαν την οικογένεια σε αυτή την ιατρική επιλογή, οι ιατρικές επιλογές είναι πάντα προσωπικές αποφάσεις», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου. «Απ’ όσα γνωρίζουμε τίποτε δεν υποδεικνύει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενθαρρύνονται να αναζητούν την καλύτερη θεραπεία για τους ίδιους και τα παιδιά τους», πρόσθεσε.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ιντερπόλ και το BBC