26 Αύγουστος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Ένας αστακός… γαλάζια οπτασία! (φωτο)

  • Ένας αστακός… γαλάζια οπτασία! (φωτο)

14χρονη βρήκε σπάνιο μπλε αστακό και τον δώρισε στο ενυδρείο.

Η εικόνα «πατέρας-κόρη για ψάρεμα» είναι σπάνια. Πιο σπάνιος όμως είναι ο μπλε αστακός που έπιασαν στο Σκάρμποροου του Μέιν με τα δίχτυα τους, μια και οι πιθανότητες να βρεθεί είναι μία στα δυο εκατομμύρια! 


Η Μέγκαν με τον σπάνιο μπλε φίλο της

Το εντυπωσιακό μαλακόστρακο είδε πρώτη η 14χρονη Μέγκαν ΛαΠλαντ, που εργάζεται το καλοκαίρι στο εστιατόριο των γονιών της Miss Meghan’s Lobster Catch. Φώναξε ενθουσιασμένη τον πατέρα της για του δείξει το «άγνωστο πλάσμα» που είχαν πιάσει με τα δίχτυα τους και το οποίο είχε έντονο μπλε χρώμα. 

«Κατάλαβα αμέσως ότι είναι σπάνιος, καθώς δεν έχω ξαναδεί άλλον αστακό σαν κι αυτόν» είπε η Μέγκαν που αγαπάει το ψάρεμα και πολλά απογεύματα συνοδεύει τον πατέρα της στο ψάρεμα αστακών.

Ο μπλε... τύπος, που οφείλει το χρώμα του σε μια γενετική ανωμαλία, βρίσκεται ήδη στο κρατικό ενυδρείο του Μέιν, μαζί με ακόμα τρεις σπάνιους μπλε αστακούς και έναν κόκκινο. 


Κίτρινος αστακός

Πάντως σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστακών στο Πανεπιστήμιο του Μέιν, υπάρχουν και σπανιότερα είδη, όπως εκείνος με το έντονο κόκκινο χρώμα (1 στα 10 εκατομμύρια), οι κίτρινοι αστακοί (1 στα 30 εκατομμύρια) με κορυφαίο εύρημα να θεωρείται ο αλμπίνος ή κρυστάλλινος αστακός που γεννιέται 1 στα 100 εκατομμύρια.


Αλμπίνο αστακός

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr