25 Αύγουστος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Φρίκη σε φυλακή της Βραζιλίας με αποκεφαλισμούς (βίντεο)

  • Φρίκη σε φυλακή της Βραζιλίας με αποκεφαλισμούς (βίντεο)

Εξέγερση κρατουμένων που τρομοκρατούν κόβοντας κεφάλια. 

Αντιμέτωπη με μια νέα εξέγερση και αποκεφαλισμούς κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι η κυβέρνηση της Βραζιλίας, από την Κυριακή το βράδυ. 

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όσο αφορά στον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών που υπάρχουν στη φυλακή της πόλης Κασκαβέλ στην πολιτεία Παρανά, στα νότια της λατινοαμερικανικής χώρας. Τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι εξεγερθέντες αποκεφάλισαν δυο φυλακισμένους, έριξαν ακόμα δύο από την ταράτσα, ενώ κρατούν ομήρους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Οι φυλακισμένοι στασίασαν κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήραν τους όμηρους. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Αντίπαλες συμμορίες ήρθαν στα χέρια για το ποια θα ηγηθεί της εξέγερσης και τότε αποκεφάλισαν τους δυο τροφίμους. Εδώ υπάρχουν 1.400 κρατούμενοι και το 80% της φυλακής ελέγχεται από τους εξεγερθέντες» είπε ο αστυνομικός Μιγκέλ Γιανέλα.


Η συγκλονιστική περιγραφή του Γαλλικού Πρακτορείου

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 μετέδωσε ότι επιτόπου βρίσκεται ομάδα διαπραγματευτών, ενώ σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις σωφρονιστικές αρχές οι φυλακισμένοι ζητούν βελτίωση των  υποδομών, της διατροφής και των συνθηκών υγιεινής στη φυλακή. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο έχουν εξεγερθεί περισσότεροι από 700 κρατούμενοι. Η ίδια πηγή μετέδωσε πως τοπικά ΜΜΕ έδειξαν τρόφιμους να χτυπούν συγκρατούμενούς τους, οι οποίοι ήταν δεμένοι με σχοινιά από το λαιμό «στο πλαίσιο ψυχολογικού βασανισμού». Ο δικηγόρος του συνδικάτου των εργαζομένων στη φυλακή, Τζάιρο Φερέιρα είπε ότι «χρησιμοποιούν το κεφάλι ενός εκ των θυμάτων για να φοβίσουν τους ομήρους και όλους όσοι δεν έχουν ακόμα εξεγερθεί».

Στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα χρειαστεί να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Conectas.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr