20 Αύγουστος 2014, 13:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Αίμα παιδιών χύθηκε και πάλι στη Γάζα

  • Αίμα παιδιών χύθηκε και πάλι στη Γάζα

Νεκρή η σύζυγος και η κόρη του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς.

Η κατάρρευση των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών στο Κάιρο επισφραγίστηκε με νέο αίμα, παιδιών και αυτή τη φορά. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρία παιδιά και τρείς ενήλικες Παλαιστίνιοι. Η Χαμάς έριξε ρουκέτες που έφθασαν μέχρι το Τελ Αβίβ.

Στόχος των ισραηλινών επιδρομών ήταν μεταξύ άλλων ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, αντί αυτού όμως σκοτώθηκαν η σύζυγος και η κόρη του. 

Με μήνυμά του στο Facebook, ο εξόριστος Νο2 του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ ανέφερε ότι το Ισραήλ έσπασε την ανακωχή «για να δολοφονήσει τον Μοχάμεντ Ντέιφ, αλλά κατά την επίθεση σκοτώθηκαν άμαχοι και όπως αποδείχθηκε πρόκειται για την σύζυγο και την κόρη του Ντέιφ».


Σπάνια φωτογραφία του Μοχάμεντ Ντέιφ

«Νόμιμος στόχος»

Το ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι «νόμιμος στόχος που πρέπει να εξοντωθεί» παραδέχθηκε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Εσωτερικών, Γκιντεόν Σάαρ. «Του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αξίζει να πεθάνει όπως ο πρώην αρχηγός της αλ Κάιντα, Μπιν Λάντεν. Είναι νόμιμος στόχος και όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε για να τον εξοντώσουμε» δήλωσε ο Σάαρ στο ραδιόφωνο του στρατού επιβεβαιώνοντας το θάνατο της συζύγου και της κόρης του Ντέιφ.

Πάντως η Αίγυπτος κάλεσε τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο, εκφράζοντας παράλληλα τη «βαθιά θλίψη» της για τη ρήξη της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr