20 Αύγουστος 2014, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Δεύτερος νεκρός από αστυνομικά πυρά κοντά στο Φέργκιουσον (βίντεο)

  • Δεύτερος νεκρός από αστυνομικά πυρά κοντά στο Φέργκιουσον (βίντεο)

Επί ποδός πολέμου παραμένει το Μιζούρι.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Φέργκιουσον, στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία και δεύτερου νεαρού Αφροαμερικανού για τον οποίον οι αρχές λένε ότι ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Πρόκειται για τον 23χρονο Κατζίεμ Πάουελ, ο οποίος σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Σαμ Ντότσον, ήταν ταραγμένος και οπλισμένος με μαχαίρι ενώ τη στιγμή που τον προσέγγιζε το περιπολικό σε περιοχή του Σεντ Λούις, όχι πολύ μακριά από το Φέργκιουσον, φώναζε «Σκοτώστε με τώρα!». 

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο από αυτούς έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» έγραψε ο Σαμ Ντότσον στο λογαριασμό του στο Twitter. 

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 23χρονου στο σημείο συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες που έκαναν λόγο για χρήση υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς. Κάποιοι από αυτούς επαναλάμβαναν ρυθμικά το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: «Τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!».

Διαδηλωτές έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους πλάι σε ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ξέσπασαν μικροσυμπλοκές, με ομάδες διαδηλωτών να πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις.

Οι έρευνες της εισαγγελίας

Σήμερα, και ενώ αναμένεται ο υπουργός δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, απεσταλμένος από τον Μπαράκ Ομπάμα, η εισαγγελία αναμένεται να εξετάσει όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί για τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον με έξι σφαίρες, ώστε να αποφανθεί εάν θα κινηθεί έρευνα σε βάρος του.

ΜΜΕ των ΗΠΑ δεν αποκλείουν να ξεκινήσει γενικότερη έρευνα για την αστυνομία του Φέργκιουσον, την οποία η πλειοψηφία των Αφροαμερικανών κατοίκων της πόλης κατηγορούν συχνά για ρατσιστική συμπεριφορά.

Δείτε το βίντεο για τη δεύτερη δολοφονία στο Φέργκιουσον:

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr