19 Αύγουστος 2014, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Πεδίο μάχης ξανά τη νύχτα το Μιζούρι (φωτό)

  • Πεδίο μάχης ξανά τη νύχτα το Μιζούρι (φωτό)

Δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά διαδηλωτών - Με εντολή Ομπάμα μεταβαίνει στην περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και το κλίμα τεταμένο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Η αστυνομία ανάλαβε δράση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσει πολυπληθείς και πολύωρες διαδηλώσεις ατόμων που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού στις 9 Αυγούστου.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα χωρίς όμως να ανασταλεί η μισθοδοσία του, δεν συνελήφθη όμως, κάτι που αξιώνουν οι διαδηλωτές.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ήρε χθες την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς δυνάμεις της Εθνοφρουράς κλήθηκαν για την αποκατάσταση της τάξης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είπε στον κυβερνήτη πως η χρήση της Εθνοφρουράς θα πρέπει να είναι περιορισμένη και ζήτησε να αμβλυνθεί η ένταση, να επουλωθούν οι πληγές και να επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.

Στο σώμα του 18χρονου πρόκειται να γίνει νέα νεκροψία-νεκροτομή, αυτή τη φορά υπό την ευθύνη του υπουργείου δικαιοσύνης. Προηγήθηκε νεκροψία από ιατροδικαστή της οικογένειας του θύματος, που έδειξε ότι ο νεαρός είχε βληθεί από έξι σφαίρες. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr