19 Αύγουστος 2014, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Τουρκία: Παραλία μόνο για γυναίκες στην Αττάλεια (φωτογραφίες)

  • Τουρκία: Παραλία μόνο για γυναίκες στην Αττάλεια (φωτογραφίες)

«Ούτε αντρικό κουνούπι δεν πετάει» έγραψε με σκωπτικό ύφος ο τουρκικός Τύπος.

Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ναυαγοσώστες γένους θηλυκού. Η τεράστια αμμουδιά στην Αττάλεια οριοθετείται από τη μια μεριά με συρματόπλεγμα και από την άλλη με γλάστρες που σχηματίζουν ένα πράσινο τείχος.

Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε παραλία στην τουρκική ακτογραμμή αλλά δεν είναι. Η συγκεκριμένη δημοτική πλαζ των 72 στρεμμάτων απευθύνεται μόνο σε Τουρκάλες και η είσοδος στους άντρες απαγορεύεται δια ροπάλου!

Η ιδέα για μια παραλία αποκλειστικά για γυναίκες ανήκει στον δήμαρχο Αττάλειας Μεντερές Τουρέλ ο οποίος έχει εκλεγεί με το  κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). «Είμαστε ατρόμητοι φύλακες του κοσμικού κράτους και της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Τουρέλ κόβοντας το Σάββατο την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο δήμαρχος της Αττάλειας και οι άντρες της συνοδείας του που ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της πλαζ (θεωρητικά) είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι του αντρικού φύλου στους οποίους θα επιτραπεί ποτέ η είσοδος. «Ούτε αντρικό κουνούπι δεν πετάει» έγραψε σκωπτικά ο τουρκικός Τύπος σχολιάζοντας την παραλία – γυναικωνίτη.

Δεν έχει σημασία αν οι λουόμενες θα επιλέξουν να φορέσουν τολμηρό μπικίνι ή να κάνουν μπάνιο με τα ρούχα τους και μαντήλα στο κεφάλι. Κανένα απρεπές βλέμμα δεν πρόκειται να πέσει πάνω τους. Ούτε καν των εργαζόμενων στην πλαζ που φυσικά είναι μόνο γυναίκες.

Η «γυναικεία παραλία» της Αττάλειας έχει δωρεάν είσοδο και είναι κάτι σαν μικρό εμπορικό: διαθέτει ψησταριά με κεμπάπ, άλλη μια με ψάρια, έναν μικρό κήπο, οπωροπωλείο αλλά και έξι μαγαζιά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Milliyet, Hurriyet (φωτογραφίες: Hurriyet)