18 Αύγουστος 2014, 11:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Η Τουρκία στηρίζει τους τζιχαντιστές λένε οι Γερμανοί

  • Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους

Πηγές της γερμανικής κατασκοπείας μιλούν στο Der Spiegel.

Λαβράκι ίσως να έχουν πιάσει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, εάν και εφόσον δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel που θέλει την Τουρκία να στηρίζει και να ενισχύει τους τζιχαντιστές είναι έγκυρο.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας υποκλέπτει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Τούρκων αξιωματούχων από το 2009 ακόμα και μέχρι σήμερα. 

Κατά τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, η στρατολόγηση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε γίνεται στο τουρκικό έδαφος ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης, αφού εκτός από τις σχέσεις που διατηρεί με τους τζιχαντιστές, από το έδαφός της περνούν χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην Άγκυρα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μεχμέτ Αλί Σαχίν δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές οφείλουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το θέμα των υποκλοπών. «Ασφαλώς η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Εξωτερικών θα διεξαγάγουν τις απαραίτητες έρευνες για τις καταγγελίες που έγιναν από το περιοδικό» είπε επισημαίνοντας την τεταμένη σχέση μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του γερμανικού περιοδικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαπολύσει μύδρους επανειλημμένα εναντίον του περιοδικού, εξαιτίας ενός ιδιαίτερα επικριτικού άρθρου για την καταστροφή στο ορυχείο στη Σόμα.

Ο ανταποκριτής του Spiegel στη χώρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία για ένα διάστημα εξαιτίας των απειλών κατά της ζωής του μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr