15 Αύγουστος 2014, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Οι Κένεντι μπουγελώνονται δημοσίως (βίντεο)

  • Οι Κένεντι μπουγελώνονται δημοσίως (βίντεο)

Αρνείται να το κάνει, αν και προσκλήθηκε, ο Μπαράκ Ομπάμα. 

Η Έθελ Κένεντι έριξε το γάντι αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν το σήκωσε. Όχι, η 86χρονη χήρα του Ρόμπερτ Κένεντι δεν κάλεσε τον Ομπάμα σε μονομαχία, απλώς του ζήτησε να συμμετάσχει σε μια φιλανθρωπική εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για έρευνα της νόσου ALS (Αμυοατροφική Πλάγια Σκλήρυνση). 

Εκείνος όμως απέφυγε διακριτικά να πάρει μέρος στην καμπάνια «IceBucketChallenge», προσφέροντας απλώς χρήματα. Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα απογοήτευσε όλους όσοι πιστεύουν πως έχει αρκετό χιούμορ, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο καθημερινό ο πρόεδρος των ΗΠΑ να ρίχνει έναν κουβά παγωμένο νερό και παγάκια στο κεφάλι του – γιατί αυτό του ζήτησε να κάνει η χήρα του Κένεντι! 

Η πρόκληση-πρόσκληση έγινε σε βίντεο που ανέβασε ο γιος της Έθελ, ο Μάξγουελ Κένεντι στη σελίδα του στο Facebook. Εκεί σύσσωμοι οι Κένεντι ρίχνουν το παγωμένο νερό στο κεφάλι τους σηκώνοντας τους χρωματιστούς κουβάδες τους, με τελευταία την 86χρονη γιαγιά. Πριν όμως… μπουγελωθεί, η Έθελ Κένεντι κατονόμασε τον πρόεδρο Ομπάμα ως τον επόμενο που θα έπρεπε να το κάνει. «Καλώς Ήρθες στο Κέιπ Κοντ, πρόεδρε Ομπάμα. Σου δίνω το χρίσμα» είπε η γιαγιά Κένεντι απευθυνόμενη στον Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται για διακοπές στο νησί Μάρθας Βίνγιαρντ στο Κέιπ Κοντ. 

Η καμπάνια για την Αμυοατροφική Πλάγια Σκλήρυνση έχει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ καθώς όχι μόνο συμμετέχουν σε αυτή ανώνυμοι και επώνυμοι που ανεβάζουν και τα σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γιατί με τη μέθοδο του...κουβά έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο:

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr