13 Αύγουστος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Ρόμπιν Ουίλιαμς: αυτοκτονία με μια ζώνη η επίσημη αιτία θανάτου

  • Ρόμπιν Ουίλιαμς: αυτοκτονία με μια ζώνη η επίσημη αιτία θανάτου

«Ήταν πάντα ζεστός, ακόμα και στις πιο μαύρες του στιγμές», λένε τα παιδιά του.

Κρεμάστηκε με μια ζώνη στη κρεβατοκάμαρά του αφού πρώτα προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του με έναν σουγιά. Οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Ρόμπιν Ουίλιαμς, όπως ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, συνεχίζουν να τροφοδοτούν με θλίψη τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μαρίν, τον 63χρονο ηθοποιό βρήκε η προσωπική του βοηθός η οποία αποφάσισε να μπει μέσα στη κρεβατοκάμαρά του έπειτα από αρκετά χτυπήματα στην πόρτα.  Στο σπίτι βρισκόταν και η γυναίκα του Ουίλιαμς η οποία κοιμόταν σε διαφορετικό δωμάτιο. Ο σερίφης ανακοίνωσε επίσης ότι το σώμα βρέθηκε σε καθιστή θέση με τον έναν ώμο να γέρνει στην πόρτα της ντουλάπας.

Οι διασώστες και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του ηθοποιού επιβεβαίωσαν τον θάνατό του επιτόπου ωστόσο θα χρειαστούν από δυο έως έξι εβδομάδες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν στον οργανισμό του υπήρχαν τοξικές ουσίες ή όχι. Ασαφές παραμένει ακόμα το αν ο Ουίλιαμς άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα.

Το μήνυμα των παιδιών του

Όπως είναι φυσικό η είδηση της αυτοκτονίας του διάσημου ηθοποιού προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης. Δημοσιογράφοι έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του ενώ πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα που μαζί με την χρόνια κατάθλιψη ίσως οδήγησαν στην μοιραία απόφαση, άρχισαν να μεταδίδονται με τη ταχύτητα του φωτός.

Η 25χρονη κόρη του Ουίλιαμς, Ζέλντα, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter εξαιτίας κάποιων σχολίων που δέχτηκε από άλλους χρήστες. Χθες μαζί με τα αδέρφια της, τον 31χρονο Ζακ και τον 25χρονο Ρόμπιν εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία – μεταξύ άλλων – γράφουν: «Ήταν πάντα ζεστός, ακόμα και στις πιο μαύρες του στιγμές. Αν και ποτέ δε θα καταλάβουμε πώς γίνεται να τον αγαπούν τόσο πολύ και εκείνος να μην μπορεί να μείνει εδώ. Είναι όμως μια παρηγοριά να ξέρουμε ότι μοιραζόμαστε τη θλίψη μας για την απώλεια με εκατομμύρια».

Θαυμαστές και ηθοποιοί αποτίουν φόρο τιμής (πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο)



Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Los Angeles Times, Daily Mirror, Daily Mail, Independent