13 Αύγουστος 2014, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:27

Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ (βίντεο)

  • Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός Λορίν Μπακόλ (βίντεο)

Το «βλέμμα», όπως ήταν γνωστή, έσβησε για πάντα.

Μια ζωή ανάλογη χολιγουντιανής ταινίας επεφύλασσε η μοίρα για τη διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιό Λορίν Μπακόλ, που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα τα ξημερώματα πλήρης ημερών σε ηλικία 89 ετών.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter αναφέροντας: «Με βαθιά θλίψη αλλά με μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ, το «βλέμμα», όπως αποκαλούσαν την Λορίν Μπακόλ, υπέστη «αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και κατέληξε».



Η διάσημη ηθοποιός ήταν σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας To Have and Have Not. Παντρεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν εκείνη ήταν 20 ετών και ο σπουδαίος ηθοποιός 45. Ήταν ο πρώτος γάμος για την Λορίν και ο τρίτος για τον Χάμφρεϊ. Έμειναν μαζί μέχρι το 1957, οπότε πέθανε ο Μπόγκαρντ από καρκίνο. Απέκτησαν δύο παιδιά.

Η Λορίν Μπακόλ ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία 19 ετών έγινε εξώφυλλο στο Harper’s Bazaar. Εκεί την είδε η Σλιμ Χοκς, σύζυγος του σκηνοθέτη Χάουαρντ Χοκς, και του πρότεινε να της κάνουν δοκιμαστικό για τον κινηματογράφο.

Είχε έναν σύντομο αρραβώνα με τον Φρανκ Σινάτρα, αλλά χώρισαν. «Μου έκανε μεγάλη χάρη ο Φρανκ. Με έσωσε από ένα γάμο πλήρη καταστροφή» είχε δηλώσει στο περιοδικό People, το 1979.  Χρόνια αργότερα, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζέισον Ρόμπαρντς Τζ. και έκαναν έναν γιο, τον Σαμ Ρόμπαρτς, που έγινε επίσης ηθοποιός.



Εκτός της χολιγουντιανής της επιτυχίας, η Μπακόλ είχε σημαντική πορεία και στο Μπρόντγουεϊ. Κέρδισε βραβεία Tony για τις παραστάσεις Χειροκρότημα και Γυναίκα της Χρονιάς. Παρά το σημάδι που άφησε στη μεγάλη οθόνη δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο Όσκαρ, αν και πήρε τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία το 2009.

Δείτε το βίντεο


Σκηνές από το γάμο Λορίν Μπακόλ-Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr