12 Αύγουστος 2014, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Σιβηρία: Κοριτσάκι 3 ετών επέζησε 11 μέρες στο δάσος! (βίντεο)

  • Σιβηρία: Κοριτσάκι 3 ετών επέζησε 11 μέρες στο δάσος! (βίντεο)

Σαν από θαύμα, ένα τρίχρονο κοριτσάκι κατόρθωσε να επιζήσει για 11 ολόκληρες ημέρες και νύχτες, σε ένα δάσος γεμάτο αρκούδες και λύκους.

Η μικρή Καρίνα Τσικίτοβα χάθηκε στις 29 Ιουλίου στο δάσος, κοντά στο χωριό Όλομ της περιοχής Ολιοκμίνσκι, στη Σάκχα της Ρωσίας, όταν μαζί με το κουταβάκι της ακολούθησε τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί.

Η μητέρα πίστεψε ότι κόρη και πατέρας ταξίδεψαν τελικά μαζί, ωστόσο όταν λίγες μέρες αργότερα κατέστη εφικτή η επικοινωνία του ζευγαριού, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι η Καρίνα είχε εξαφανιστεί.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και τελικά βρέθηκε η μικρή σώα και αβλαβής!

Σύμφωνα με τους διασώστες, η μικρή Καρίνα τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα πρόχειρο κρεβάτι που είχε φτιάξει από χόρτα.

Σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της έπαιξε το σκυλάκι της, το οποίο για 9 μέρες την κρατούσε ζεστή, καθώς στην Τάιγκα αυτή την εποχή, επικρατούν θερμοκρασίες γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Τις δύο τελευταίες ημέρες το κουτάβι εγκατέλειψε το τρίχρονο κοριτσάκι μόνο στο δάσος και επιστρέφοντας στο σπίτι, «έδειξε» στους διασώστες προς ποια κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνές.

Εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης της περιοχής δήλωσε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι: «Εκείνη τη στιγμή χάσαμε τις ελπίδες μας, καθώς πιστεύαμε ότι αν η Καρίνα έμενε με το σκυλί, είχε έστω και λίγες ελπίδες να επιζήσει».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα και τη Huffington Post, τελικά οι διασώστες με τη συνδρομή του σκύλου, εντόπισαν τα ίχνη του και δύο μέρες αργότερα, βρήκαν το  3χρονο κοριτσάκι.

Η Καρίνα είχε αρκετά σημάδια, από τσιμπήματα κουνουπιών και από τα αγκάθια που της γρατζουνούσαν τα πόδια, καθώς είχε χάσει τα παπούτσια της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο παρά την περιπέτειά της, η υγεία της είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr