12 Αύγουστος 2014, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Νεκρός ο Ρόμπιν Ουίλιαμς

  • Νεκρός ο Ρόμπιν Ουίλιαμς

Παγκόσμια θλίψη για τον κορυφαίο ηθοποιό που – όπως όλα δείχνουν – αυτοκτόνησε.

Θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους της γενιάς του. Είχε βραβευτεί με Όσκαρ αλλά είχε μείνει στην ιστορία του σινεμά για την ερμηνεία του στην αντιπολεμική ταινία «Καλημέρα Βιετνάμ».

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο περίφημος κωμικός, έχασε τελικά τη μάχη με την κατάθλιψη αφού είχε καταφέρει να κερδίσει τις μάχες με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ήταν 63 ετών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτοκτόνησε.

Η είδηση ξεκίνησε να κάνει το γύρο του κόσμου λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, σκορπώντας θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν στην Καλιφόρνια η γυναίκα του ηθοποιού ήταν εκείνη που έκανε το τηλεφώνημα στην αστυνομία. Αν και τα αίτια του θανάτου είναι ακόμα υπό πλήρη διερεύνηση οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ο Ρόμπιν Ουίλιαμς πέθανε από ασφυξία απόρροια προφανούς αυτοκτονίας. 

«Έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερο μου φίλο. Ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και έναν υπέροχο άνθρωπο», ήταν η δήλωση της γυναίκας του Ουίλιαμς, Σούζαν Σνάϊντερ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς που είχε κερδίσει το Όσκαρ για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» έπασχε από κατάθλιψη, κάτι που επιβεβαιώνει και ο προσωπικός του βιογράφος. Οι Los Angeles Times έγραφαν τον Ιούλιο ότι ο ηθοποιός είχε περάσει μεγάλο διάστημα σε κέντρο απεξάρτησης από το αλκόολ. «Σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή», ζητά η οικογένεια του.

«Oh captain, my captain»

Ο κωμικός που εξελίχθηκε σε έναν πολυεπίπεδο ηθοποιό που ανταμείφθηκε με το χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρ, είχε δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν. «Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το ανεξάντλητο ταλέντο του με γενναιοδωρία σε όσους το είχαν ανάγκη», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Γεννημένος το 1951 στο Σικάγο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έγινε γνωστός στη δεκαετία του ’70 από τον ρόλο του ως εξωγήινος στην κωμική σειρά «Μορκ και Μίντι». Το 1997 το Entertainment Weekly τον ανακηρύσσει ως τον πιο «αστείο άνθρωπο εν ζωή».

Οι παραστάσεις του Ουίλιαμς στην stand up comedy έκαναν θραύση ωστόσο ένας δραματικός ρόλος θα του χαρίσει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Ουίλιαμς ήταν ο στο ρόλο του Δόκτωρ Σον Μαγκουάιρ  στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ». Ήταν επίσης ο καθηγητής Κίτινγκ στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» με τη μοναδική τελευταία σκηνή τους.

Και φυσικά οι «ραδιοφωνικές» στιγμές στο «Καλημέρα Βιετνάμ» θα παραμείνουν αξεπέραστες.



«Σας δίνεται μόνο μια μικρή σπίθα τρέλας. Δε πρέπει να τη χάσετε», ήταν μια από τις πιο διάσημες ατάκες του Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr