8 Αύγουστος 2014, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Αζέροι εξευτελίζουν Αρμένιο που συνέλαβαν στα σύνορα (βίντεο)

  • Αζέροι εξευτελίζουν Αρμένιο που συνέλαβαν στα σύνορα (βίντεο)

Η αρμενική πλευρά διαψεύδει ότι πρόκειται για κομάντο.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το ποιος είναι τελικά ο άνδρας που έχουν συλλάβει οι Αζέροι στρατιώτες στα αρμενοαζερικά σύνορα, στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν λέει πως πρόκειται για τον Κάρεν Πετροσιάν, κομάντο των αρμενικών ειδικών δυνάμεων, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Αρτσρούν Χοβανισιάν, δήλωσε κατηγορηματικά πως είναι χωρικός από το χωριό Τσινάρι, κοντά στην περιοχή Τοβούζ, ο οποίος βρέθηκε κατά λάθος στα αζεροαρμενικά σύνορα. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο άνθρωπος είχε καταναλώσει αλκοόλ και έχει κάποια προβλήματα υγείας» εξήγησε ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας.

Πάντως ο αιχμάλωτος αναγκάστηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους και οι τηλεοπτικές κάμερες τον κατέγραψαν να ζητάει συγγνώμη από το λαό του Αζερμπαϊτζάν και τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεβ.

Το αζέρικο υπουργείο παρουσίασε επίσης τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του ο Πετροσιάν και άλλοι τέσσερις που ήταν μαζί του και έπεσαν νεκροί από τα πυρά Αζέρων στρατιωτών. Οι Αρμένιοι ζητούν να δουν τις σορούς των υποτιθέμενων ομοεθνών τους και μιλούν για «γελοιότητες».

Το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί η ένταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, με επίκεντρο το θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται από Αρμενίους.

Δείτε το βίντεο εδώ

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr