6 Αύγουστος 2014, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Μοντέλα αναπαριστούν βιασμό σε φωτογράφιση μόδας!

  • Μοντέλα αναπαριστούν βιασμό σε φωτογράφιση μόδας!

Σάλος στην Ινδία με φωτογράφιση που αποθεώνει το έγκλημα του βιασμού, που μετρά πολλά θύματα καθημερινά. 

Αντιμέτωπος με την κατακραυγή των συμπατριωτών του και τον αποτροπιασμό κάθε πολίτη που έχει σώας τα φρένας βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα o Ινδός φωτογράφος Raj Shetye, ο οποίος έκανε αναπαράσταση βιασμού για χάρη της μόδας!

Για να προωθήσει σειρά ανδρικών και γυναικείων ρούχων, ο Ινδός φωτογράφισε άνδρες και γυναίκες μοντέλα σε σκηνές υποτιθέμενου βιασμού, που παραπέμπει στο περιστατικό βιασμού 23χρονης φοιτήτριας το Σεπτέμβριο του 2012 μέσα σε λεωφορείο στο Δελχί.

Με επιστολή του στο BuzzFeed.com, ο Ινδός απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι προσπάθησε να αναπαραστήσει το βιασμό της Νιρμπχάγια (ατρόμητη), όπως ήταν το ψευδώνυμο που είχαν δώσει στην 23χρονη φοιτήτρια τα μέσα ενημέρωσης.
«Όντας μέλος της κοινωνίας και φωτογράφος, αυτό το θέμα με ευαισθητοποιεί… Ζω σε μια κοινωνία όπου η μητέρα μου, η κοπέλα μου, η αδερφή μου βρίσκονται εκεί έξω και μπορεί να τους συμβεί κάτι ανάλογο» είπε. Είναι ένας τρόπος να ριφθεί φως στο τραγικό γεγονός του βιασμού που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, πρόσθεσε ο φωτογράφος.

Οι επικριτές του αφού σχολιάζουν ότι τα ρούχα είναι κορυφαίων σχεδιαστών, τον κατηγορούν πως με τη φωτογράφιση «The Wrong Turn», προσδίδει θετική  δημοσιότητα στους βιασμούς που είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην Ινδία. Διάσημοι ηθοποιοί, παραγωγοί του Χόλιγουντ εξέφρασαν την αηδία τους για τη φωτογράφιση και ζήτησαν την άμεση απόσυρση των φωτογραφιών.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr