4 Αύγουστος 2014, 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κίνα με νεκρούς και χιλιάδες αγνοουμένους- βίντεο

  • Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κίνα με νεκρούς και χιλιάδες αγνοουμένους- βίντεο

Μια ακόμα φυσική καταστροφή προκαλεί δυσανάλογο κακό.

Αντιμέτωποι με τη μανία του εγκέλαδου ήρθαν τα ξημερώματα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Ζαοτόνγκ της νοτιοδυτικής επαρχίας Γιουνάν της Κίνας, όταν η γη σείστηκε από δόνηση μεγέθους 6,1 ρίχτερ. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 1.900 τραυματίστηκαν, απολογισμός που σύμφωνα με τις αρχές θα αυξηθεί δραματικά μια και υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι.

Επιτόπου επιχειρούν 6.000 στρατιώτες, συνεπικουρούμενοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, πυροσβέστες, γιατρούς και νοσηλευτές. Οι στρατιώτες χρησιμοποιώντας μηχανήματα ανίχνευσης ζωής και εξοπλισμό για εκσκαφή προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια των σπιτιών. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 12.000 σπίτια ενώ τουλάχιστον 30.000 είναι τα κτήρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.



Τα συνεργεία διάσωσης και το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει αποστείλει στην περιοχή 2.000 σκηνές, 3.000 κρεβάτια εκστρατείας και 3.000 κλινοσκεπάσματα στην περιοχή της καταστροφής, όπου έχει μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ.

Την κατάσταση δυσκολεύουν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι κατολισθήσεις που έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στους δρόμους που οδηγούν στην επαρχία Γιουνάν.

Δείτε το βίντεο

 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr