31 Ιούλιος 2014, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ ξεσπά σε κλάματα για τη σφαγή στη Γάζα (βίντεο)

  • Εκπρόσωπος του ΟΗΕ ξεσπά σε κλάματα για τη σφαγή στη Γάζα (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.  

«Τα δικαιώματα των Παλαιστινίων ακόμα και τον παιδιών τους παραβιάζονται ολοκληρωτικά». Αυτή ήταν η μοναδική φράση που κατόρθωσε να αρθρώσει ο Κρις Γκάνες προτού ξεσπάσει σε κλάματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αραβικό Al Jazeera.

Ο Κρις Γκάνες εργάζεται ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γάζα. Η συνέντευξη που (υποτίθεται) έπρεπε να δώσει ήταν την επομένη της φονικής επίθεσης των Ισραηλινών σε σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλιγια όπου έχουν καταφύγει σχεδόν 3.300 άνθρωποι. Η συνέντευξη του Γκάνες δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.



Νωρίτερα, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κρις Γκάνες είχε γράψει για την κατάσταση στη Γάζα: «Είμαστε συγκλονισμένοι, έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, το προσωπικό μας σκοτώνεται και τα καταφύγια μας κατακλύζονται από κόσμο. Πότε θα σταματήσει αυτό;».

Η επίθεση στη Τζαμπαλίγια είναι η έκτη σε σχολείο που λειτουργεί υπό τον ΟΗΕ. Ο Οργανισμός, σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά την επίθεση, κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ. «Παιδιά σκοτώνονται στον ύπνο τους. Αυτό είναι προσβολή για όλους μας, μια πηγή καθολικής ντροπής».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr