30 Ιούλιος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Τα νεκρά παιδιά των Παλαιστινίων, πηγή χαράς για Ισραηλινούς (βίντεο)

  • Τα νεκρά παιδιά των Παλαιστινίων, πηγή χαράς για Ισραηλινούς (βίντεο)

Ομάδα ακραίων Ισραηλινών πανηγυρίζουν για το μακελειό

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί παγκοσμίως η… χαρά ακραίων Ισραηλινών στις ειδήσεις για πλήγματα σε παλαιστινιακά σχολεία με θύματα και παιδιά. Βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου δείχνει ομάδα Ισραηλινών σε πλατεία του Τελ Αβίβ να πανηγυρίζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δεν έχει σχολείο στη Γάζα γιατί δεν έχει άλλα παιδιά», «Η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο» και «Μισώ τους Άραβες».

Η αποκρουστική διαδήλωση είχε στόχο και δύο Παλαιστίνιους πολιτικούς, μέλη του ισραηλινού κοινοβουλίου, τον Αχμέντ Τίμπι και τον Χανίν Ζοάμπι. «Τίμπι, να ξέρεις ότι το επόμενο παιδί που θα πάθει κακό θα είναι το δικό σου», «Μισώ τον Τίμπι τον τρομοκράτη» και ο «Τίμπι είναι νεκρός». Σε ανάλογο ύφος ήταν και τα συνθήματα κατά του Ζοάμπι.

Η Γάζα εξακολουθεί να φλέγεται, με το Ισραήλ να πλήττει με το πυροβολικό του τις τελευταίες ώρες ακόμα ένα σχολείο στη Τζαμπαλίγια. Είκοσι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν εκεί ενώ ακόμα 23 χάθηκαν σε διάφορα περιστατικά το πρωί της Τετάρτης. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 1.260 ενώ το Ισραήλ φέρεται να έχει χάσει 53 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Ο Μπομπ Τέρνερ του ΟΗΕ δήλωσε στο BBC ότι η επίθεση στο σχολείο, στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, έγινε χωρίς προειδοποίηση. Είπε μάλιστα ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί μετά από παραινέσεις τοπικών παραγόντων, για να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Δημοσιογράφος του Associated Press είδε με τα μάτια του μια μεγάλη τρύπα στην οροφή μιας τάξης και ακόμα μία στα λουτρά του σχολείου. Το Ισραήλ, που ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ακόμα και σχολεία ως πυριτιδαποθήκες, ανακοίνωσε ότι ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού.

Η Γάζα πέρασε ακόμα μια νύχτα στο σκοτάδι, καθώς από χθες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ορισμένοι Ισραηλινοί όμως, όπως προκύπτει και από το βίντεο, θα χαρούν ακόμα περισσότερο με τις δραματικές εξελίξεις.



Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr.