29 Ιούλιος 2014, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:25

Η τουρκική κυβέρνηση «ξέχασε» την Καππαδοκία

  • Η τουρκική κυβέρνηση «ξέχασε» την Καππαδοκία

Οργισμένοι οι ντόπιοι για το γεγονός ότι η περιοχή έμεινε έξω από την καμπάνια προώθησης του τουρισμού.

Εκτός νυμφώνος άφησαν οι αρμόδιοι του τουρκικού υπουργείου Tουρισμού την Καππαδοκία, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή των τοπικών παραγόντων μιας περιοχής μοναδικού κάλλους, όπου επί χιλιετίες έζησε ελληνικός πληθυσμός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, στην εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης της Κάρτας Μουσείων, που επιτρέπει στον κάτοχό της δωρεάν είσοδο σε μνημεία της τουρκικής επικράτειας για ένα χρόνο, η Καππαδοκία απλώς δεν υπάρχει. Ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο, ούτε καν αναφορά.



Οι τουριστικοί παράγοντες της περιοχής ξεσηκώθηκαν, και με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι «είναι απίστευτο κάποιοι να μην γνωρίζουν την αξία της περιοχής» και ζητούν τη νομική δίωξη «εκείνου που φέρει την ευθύνη για το σφάλμα» καθώς, όπως υπογραμμίζουν, «η Καππαδοκία δεν είναι απλή υπόθεση για την Τουρκία – εκεί ανιχνεύονται ρίζες του παγκόσμιου πολιτισμού, που φιλοξένησε είκοσι διαφορετικές εθνότητες τα τελευταία 20.000 χρόνια».

«Η Καππαδοκία θεωρείται από τους τόπους που πρέπει κανείς να δει πριν πεθάνει αλλά οι αξιωματούχοι μας δεν το κατάλαβαν αυτό», επισημαίνεται δηκτικά στη σχετική ανακοίνωση.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr