24 Ιούλιος 2014, 17:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Νέα αεροπορική τραγωδία- 116 νεκροί

  • Νέα αεροπορική τραγωδία- 116 νεκροί

Συνετρίβη το αεροπλάνο της Swiftair.

Βουτιά θανάτου λόγω κακοκαιρίας έκανε όπως όλα δείχνουν το αεροσκάφος της ιδιωτικής ισπανικής εταιρίας Swiftair, που εκτελούσε την πτήση ΑΗ5017 για λογαριασμό της Air Algerie, κάπου ανάμεσα στη Γκάο και την Τεσαλίτ.

Τηλεοπτικός σταθμός της Αλγερίας μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού μπήκε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα, παρασύροντας στο θάνατο και τους 116 επιβαίνοντες, το 6μελές πλήρωμα και τους 110 επιβάτες. «Το αεροπλάνο τύπου MD-83 εξαφανίσθηκε στην Γκάο, 500 χλμ. από τα αλγερινά σύνορα. Έχουμε θύματα πολλών εθνικοτήτων» δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Αλγερινός πρωθυπουργός, Αμπντελμαλέκι Σελάλ.

Πάντως εκπρόσωπος της Air Algerie στη Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει 50 Γάλλους, 24 υπηκόους της Μπουρκίνα Φάσο, οκτώ Λιβανέζους, τέσσερις Αλγερινούς, δύο υπηκόους του Λουξεμβούργου, έναν Βέλγο, έναν Ελβετό, έναν Νιγηριανό, ένας Καμερουνέζο, έναν Ουκρανό, έναν Ρουμάνο και έξι Ισπανούς.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Μάλι και οι Γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί έχουν αρχίσει ήδη τις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr