22 Ιούλιος 2014, 17:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:24

Βαρύ τίμημα πληρώνουν τα παιδιά στη Γάζα

  • Βαρύ τίμημα πληρώνουν τα παιδιά στη Γάζα

Ανθρωπιστική κρίση σε εξέλιξη.

Οι άμαχοι δεν έχουν που να κρυφτούν καθώς από το συνεχές σφυροκόπημα των Ισραηλινών δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο!
«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα ασφαλές μέρος για τους αμάχους» είπε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (OCHA), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι, το ένα τρίτο από αυτούς ανήλικα παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 4.500 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, εξήγησε ο Λέρκε προσθέτοντας ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 500 σπίτια, ενώ 100.000 άτομα έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία. Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, νερό και στρώματα.

Από ισραηλινής πλευράς, έχουν σκοτωθεί 29 άτομα, οι 27 από αυτούς στρατιώτες. Προτεραιότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι η προστασία των αμάχων και η μεταφορά εκτός Γάζας και περίθαλψη των τραυματιών.

Η UNICEF αναφέρει ότι εκτός από τα 121 παιδιά που σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά, υπάρχουν ακόμα 900 τραυματισμένα, ενώ «107.000 ανήλικοι χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη λόγω των τραυμάτων που βιώνουν, όπως το θάνατο ή τον τραυματισμό των γονιών τους ή την απώλεια του σπιτιού τους».

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων έχει, μέχρι στιγμής, μοιράσει τρόφιμα άμεσης ανάγκης και κουπόνια φαγητού σε 90.000 άτομα. «Τα αποθέματα σε τρόφιμα έτοιμα προς βρώση μειώνονται στη Γάζα δεδομένου ότι η σύγκρουση έχει διαρκέσει δυο εβδομάδες και οι ανάγκες αυξάνονται» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Ελίζαμπεθ Μπιρς.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr