18 Ιούλιος 2014, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Κι άλλο αίμα θέλει το Ισραήλ

  • Κι άλλο αίμα θέλει το Ισραήλ

Διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Γάζα.

Αποφασισμένο να μην αφήσει τίποτα όρθιο στη Λωρίδα της Γάζας είναι όπως όλα δείχνουν το Ισραήλ, που δια στόματος Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι διευρύνει τις «χερσαίες επιχειρήσεις κατά του δικτύου τούνελ της Χαμάς» μια και δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα μόνο από αέρος.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της ισραηλινής απόφασης ο Νετανιάχου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι σήμερα τα ξημερώματα συνέλαβαν 13 αντάρτες, οι οποίοι είχαν εισχωρήσει στο Ισραήλ μέσω του τούνελ και εκτιμάται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε κοντινό κιμπούτζ.

ABC News | ABC Sports News

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ άρχισαν να σφυροκοπούν θέσεις Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαμάς που έκανε λόγο για «επικίνδυνο βήμα με άγνωστες συνέπειες» από πλευράς του Ισραήλ και προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Την ίδια ώρα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις. Από τις 8 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 258 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων  σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη οι περισσότεροι είναι άμαχοι.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr