18 Ιούλιος 2014, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:21

Ο «Έλληνας» και ο «Συνταγματάρχης» ξέρουν για το Boeing 777-200 (βίντεο)

  • Ο «Έλληνας» και ο «Συνταγματάρχης» ξέρουν για το Boeing 777-200 (βίντεο)

Αντάρτες ίσως βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη.

Κοζάκοι αντάρτες φέρονται να βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του των Μαλαισιανών Αερογραμμών, κοντά στο χωριό Τσορναχίν, στο Λουχάνσκ Ομπλαστ  της Ουκρανίας που οδήγησε στο θάνατο και τους 298 επιβαίνοντες, σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Ρώσων αξιωματικών της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού και μελών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το ηχητικό απόσπασμα έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου από σήμερα τα ξημερώματα. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 4.40 μμ, ώρα Κιέβου, ή 20 λεπτά  μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, από τον Ιγκόρ Μπεζλέρ, ο οποίος σύμφωνα με τη SBU είναι Ρώσος αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και διοικητής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονετσκ. Μιλάει στον Βασίλι Τζερανίν, ο οποίος σύμφωνα με την SBU είναι συνταγματάρχης στην έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η δεύτερη υποκλαπείσα συνομιλία γίνεται μεταξύ ανταρτών που χρησιμοποιούν τα ψευδώνυμα «Συνταγματάρχης» και «Έλληνας» και έχει να κάνει με την επιθεώρηση του σημείου του δυστυχήματος.

«Είναι 100% εμπορικό αεροσκάφος» λέει ο Συνταγματάρχης καθώς παραδέχεται ότι δεν βλέπει όπλα στην περιοχή. «Απολύτως τίποτα. Αντικείμενα πολιτών, ιατρικό  υλικό, πετσέτες, χαρτί υγείας».

Στο τρίτο μέρος της συζήτησης ο κοζάκος διοικητής Νικολάι Κοζίτσιν, μιλώντας σε πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί λέει κυνικά ότι το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών θα μπορούσε να μεταφέρει κατασκόπους, διαφορετικά, δεν είχε δουλειά να πετάει στην περιοχή.

Διαβάστε το πλήρες απόσπασμα:

Ιγκόρ Μπεζλέρ: Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροσκάφος. Έπεσε πέρα από το Γιενάκιεβο (Ντόνετσκ Ομπλαστ).

Βασίλι Τζερανίν: Πιλότοι. Που είναι οι πιλότοι;

ΙΜ: Πήγαν να ψάξουν και να φωτογραφίσουν το αεροπλάνο. Βγαίνει καπνός.

ΒΤ: Πόσα λεπτά πριν;

ΙΜ: Πριν από  περίπου 30 λεπτά.

Σχόλιο της SBU: Αφού ερευνήσαν το σημείο όπου βρίσκεται το αεροπλάνο, οι τρομοκράτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατέρριψαν πολιτικό αεροσκάφος. Το επόμενο απόσπασμα της συνομιλίας καταγράφηκε περίπου 40 αργότερα.

“Συνταγματάρχης”: Αυτοί που έριξαν το αεροπλάνο είναι από το Τσερνουχίν. Από το σημείο ελέγχου του Τσερνουχίν. Εκείνοι οι κοζάκοι που εδρεύουν στο Τσερνουχίν.

“Έλληνας”: Μάλιστα συνταγματάρχη.

«Συνταγματάρχης": Το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα. Στην περιοχή του ορυχείου Πετροπαβλόσκαγια. Οι πρώτοι «200» (κωδική ονομασία για τους νεκρούς). Βρήκαμε τους πρώτους «200». Ένας πολίτης.

“Έλληνας”: Λοιπόν, τι έγινε εκεί;

"Συνταγματάρχης”: Εν συντομία, ήταν 100% πολιτικό αεροσκάφος.

“Έλληνας”: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι;

“Συνταγματάρχης”: Γαμώτο! Τα απομεινάρια έπεσαν στις αυλές των σπιτιών.

 “Έλληνας”: Τι τύπος αεροσκάφους;

“Συνταγματάρχης”: Δεν το έχω διευκρινίσει. Δεν έχω πάει επί τόπου. Ερευνώ την περιοχή όπου έπεσαν τα πρώτα πτώματα. Υπάρχουν υπολείμματα από καθίσματα και πτώματα.

“Έλληνας”: Υπάρχουν υπολείμματα από όπλο;

“Συνταγματάρχης”: Απολύτως τίποτα. Αντικείμενα πολιτών, ιατρικό υλικό, πετσέτες και χαρτί τουαλέτας.

“Έλληνας”: Υπάρχουν έγγραφα;

“Συνταγματάρχης”: Ναι, ενός Ινδονήσιου φοιτητή. Από ένα πανεπιστήμιο στο Θόμσον.

Αντάρτης: Αναφορικά με το αεροπλάνο που καταρρίφθηκε στην περιοχή του Σίζνιε-Τορέζ. Είναι πολιτικό. Έπεσε κοντά στο Γκράμποβε. Υπάρχουν πολλά πτώματα γυναικών και παιδιών. Οι Κοζάκοι είναι έξω και ψάχνουν.
Λένε στην τηλεόραση ότι είναι ένα επιβατικό αεροπλάνο AN-26, αλλά στο είναι των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Τι έκανε στην ουκρανική επικράτεια;

Νικολάι Κοζίτσιν: Αυτό σημαίνει ότι μετέφεραν κατασκόπους. Δεν θα έπρεπε να πετάει γαμώτο. Εδώ έχουμε πόλεμο.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 


Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr