10 Ιούλιος 2014, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:04

Πούτιν - Μέρκελ μαζί στον τελικό του Μουντιάλ;

  • Συμφωνία Πούτιν-Μέρκελ για αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην ανατολική Ουκρανία

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου θα συναντηθούν ο πρόεδρος της Ρωσίας και η καγκελάριος της Γερμανίας την Κυριακή στο Ρίο, σύμφωνα με σύμβουλο του Κρεμλίνου.

«Προβλέπουμε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών που θα είναι παρόντες στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο Γιούρι Ουσάκοφ, κύριος σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κατα την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Μέχρι στιγμής, ο κατάλογος των προσωπικοτήτων δεν έχει καθορισθεί, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες και θα έχουμε άτυπες συναντήσεις», ανέφερε.

Ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των BRICS

Η παρουσία του Ρώσου προέδρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναμενόταν, καθώς ο κ. Πούτιν πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βραζιλία από τις 13 ως τις 16 Ιουλίου για σύνοδο κορυφής των μεγάλων αναδυομένων χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ πρόκειται να ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Γερμανίας στον τελικό εναντίον της Αργεντινής, όπως επιβεβαιώθηκε σε ανακοίνωση της γερμανικής Προεδρίας.
Ο σύμβουλος δεν ανέφερε τα θέματα που ο πρόεδρος Πούτιν ενδέχεται να θίξει, σε μια περίοδο κατά την οποία η γερμανική διπλωματία εμπλέκεται ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο κ. Πούτιν πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη διάρκεια της οποίας η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα δώσει στο Ρώσο ομόλογό της την σκυτάλη της διοργάνωσης του επομένου Κυπέλλου, το 2018.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr